Przystawka z buraków i mozzarelli
Posted On 14.06.2009 at a niedziela, czerwca 14, 2009 by KonstiTo proste i smaczne „antipasto” często pojawia się u mnie na stole, na dodatek w czasie upałów (a te znów wzięły w swe władanie Toskanię) niejednokrotnie awansuje ono do roli dania głównego. Wtedy robię porcję na 4 osoby, kroję pajdy świeżego chleba i pałaszujemy wszystko tylko we dwoje...
Składniki (na przystawkę dla 4 osób):
· 2 duże ugotowane buraki
· 2 mozzarelle
· kilkanaście dużych oliwek bez pestek
· kawałek parmezanu
· garść prażonych pestek dyni
· 1 łyżka miodu
· sól, pieprz, oregano
· 2 duże ugotowane buraki
· 2 mozzarelle
· kilkanaście dużych oliwek bez pestek
· kawałek parmezanu
· garść prażonych pestek dyni
· 1 łyżka miodu
· sól, pieprz, oregano
Ależ piękne kolory!
podobają mi si te połączenia smaków ;))
Tak ,wygląda pięknie ,te trzy kolory
I ciekawie zapowiada się smakowo
Ciesze sie, ze sie podoba, zachecam do sprobowania. A smak jest naprawde interesujacy, jak dla mnie bomba:) Czasem mozzarelle zastepuje serem typu camembert i tez jest pysznie!
Pozdrawiam serdecznie.
Wspaniałe! Połączenia buraczków i mozzarelli nie próbowałam,ale lubię i jedno i drugie wiec z całą pewnością by mi smakowąło :)
Piękne, smaczne zdjęcia :)
Majanko, dygam z gracja i dziekuje za komplementy:)
Pozdrowienia i usciski.
podoba mi sie, ciekawe jak smakuje :)
Chyba mamy podobne gusta kulinarne :) To jest już którys z kolei przepis z serami, które lubię. We wczesniejszych ricotta, teraz mozarella. Super. Zostawię sobie srtonę z twoim blogiem otwartą, żeby mnie kusiło do wypróbowania różnych rzeczy :)
pozdrawiam.
Aga-aa, warto sprobowac, jest pyszne!
Kuchareczko, dziekuje za mile slowa, az sie zarumienilam:)
A Twoj blog znam i tez mi sie podobaja Twoje przepisy, ciesze sie wiec bardzo, ze znajdujesz u mnie cos ciekawego.
Pozdrawiam!
Ale kolorowe i przekonujące na dodatek ;)