Weekendowa Piekarnia # 77: flatbreads

Bardzo jestem zadowolona z tego wypieku, bardzo! Nieskromnie powiem, że to był świetny wybór:) Ciasto było łatwe w obróbce, pięknie wyrastało, przy pieczeniu też nie miałam żadnych problemów… a do tego chlebki wyszły obłędnie smaczne! Jeden zrobiłam z oliwkami i rozmarynem (posiekałam tylko część oliwek, resztę powtykałam w całości do ciasta); drugi upiekłam z papryką, suszonymi pomidorami i oregano. Pycha! Nie wiem, który lepszy…:)


Po przepis odsyłam do mojego poprzedniego wpisu, tego z zaproszeniem do WP#77.


A dzisiaj dokumentacja fotograficzna:)


















Posted in Etichette: |

9 commenti:

  1. margot Says:

    śliczności , ten piegowaty wygląda zachwycająco

  2. kass Says:

    Bardzo apetyczne, ja piekę dzisiaj...pozdrawiam!

  3. majana Says:

    Konsti, one wyglądają rewelacyjnie! Kiedyś na pewno nadrobię, bo bardzo mi sie podobają i zazdroszczę takich zapachów w domu:)

    Pozdrowienia:)

  4. Paula Says:

    piękne, szczególnie z oliwkami :)

  5. Mafilka Says:

    Wielką mam ochotę, oj wielką :) ale pogoda pokrzyżowała mi piekarnicze plany i niestety musiałam flatbreadsy przełozyć... :( piknik dopiero za tydzień, ale chlebki będą w roli głównej :)))

  6. Gospodarna narzeczona Says:

    Trochę mi przypomina focaccie, więc muis być pyszne. I bardzo ładnie się prezentuje.

  7. atina Says:

    Cudownie Ci się udały i potwierdzam po raz kolejny - to był świetny wybór :) Wiesz, bardzo mi się podoba ten z oliwkami, fajny efekt otrzymałaś, przez poćwiartowanie niektórych:)

  8. Polka Says:

    Jeny a mi się nie chce tak bardzo piec :( Zwłaszcza że co sobotę można kupić pyszny chleb! Na zakwasie.
    I jakoś się nie umiem z tą kuchnią maleńką dogadać.
    Konsti poczęstuj :)

  9. Konsti Says:

    Ooo, widze, ze moja odpowiedz na Wasze komentarze gdzies zaginela w wirtualnym swiecie! To ja teraz zbiorczo odpowiem, ze bardzo Wam dziekuje za wszystkie mile slowa i za mozliwosc poprowadzenia WP. Fajnie bylo pogospodarzyc:)Dziekuje tym wszystkim, ktorzy upiekli flatbreadsy, a tym, ktorzy tego jeszcze nie zrobili, powtarzam, ze warto je upiec. Sa pyszne!
    Pozdrawiam cieplo spod Krzywej Wiezy.