Koreczki z melona i surowej polędwicy

Niby nic, a cieszy. Zgrabne „antipasto” z melonem i surowa polędwica w roli głównej, z dodatkiem fety, rzodkiewek i truskawek. Schłodzone koreczki idealnie sprawdzają się jako letnia przekąska lub przystawka i błyskawicznie znikają z talerzy… Polecam!


koreczki1


Składniki: 

• melon (dojrzały) 
• surowa polędwica w plasterkach 
• ser feta 
• sok z cytryny 
• rzodkiewki i truskawki 

 Melona obrać, oczyścić i pokroić w kostkę. Spryskać sokiem z cytryny. Fetę pokroić w kostkę, rzodkiewki i truskawki na niewielkie cząstki (plasterki, połówki, ćwiartki, jak kto woli). Na kawałki melona układać polędwicę i fetę, a potem do wyboru: albo rzodkiewkę, albo truskawkę. Spinać koreczki wykałaczką i układać na talerzu. Gotową przystawkę wstawić do lodówki na przynajmniej 30 min., tak by była dobrze schłodzona w chwili podania.

Posted in Etichette: |

5 commenti:

  1. Marek Says:

    Spróbowałem, przepyszne!

  2. Jolanta Szyndlarewicz Says:

    Wyglądają bardzo ciekawie:) pozdrawiam

  3. Konsti Says:

    Dziekuje za komentarze i pozdrawiam serdecznie!

  4. mamamarzynia Says:

    Surową polędwicę jadłam w tatarze. Była pyszna, więc i tu chyba smakuje wspaniale...

  5. Kasia Says:

    Lubię takie połączenia smaków. :)