Koreczki z melona i surowej polędwicy
Posted On 13.06.2013 at a czwartek, czerwca 13, 2013 by Konsti
Niby nic, a cieszy. Zgrabne „antipasto” z melonem i surowa polędwica w roli głównej, z dodatkiem fety, rzodkiewek i truskawek. Schłodzone koreczki idealnie sprawdzają się jako letnia przekąska lub przystawka i błyskawicznie znikają z talerzy… Polecam!
Składniki:
• melon (dojrzały)
• surowa polędwica w plasterkach
• ser feta
• sok z cytryny
• rzodkiewki i truskawki
Melona obrać, oczyścić i pokroić w kostkę. Spryskać sokiem z cytryny. Fetę pokroić w kostkę, rzodkiewki i truskawki na niewielkie cząstki (plasterki, połówki, ćwiartki, jak kto woli). Na kawałki melona układać polędwicę i fetę, a potem do wyboru: albo rzodkiewkę, albo truskawkę. Spinać koreczki wykałaczką i układać na talerzu. Gotową przystawkę wstawić do lodówki na przynajmniej 30 min., tak by była dobrze schłodzona w chwili podania.
Spróbowałem, przepyszne!
Wyglądają bardzo ciekawie:) pozdrawiam
Dziekuje za komentarze i pozdrawiam serdecznie!
Surową polędwicę jadłam w tatarze. Była pyszna, więc i tu chyba smakuje wspaniale...
Lubię takie połączenia smaków. :)