Koktajl jeżynowy

Poszłam do lasu. Nazrywałam sporo jeżyn. Po powrocie do domu od razu zrobiłam koktajl: jeżynowy (no jakżeby inaczej...), na jogurcie, z dodatkiem kandyzowanego imbiru. Mój ulubiony:)

  koktajl3


Składniki (na 2 porcje):

• 1 szklanka jeżyn
• ½ - 1 szklanka mleka
• 500 g gęstego jogurtu naturalnego
• miód (do smaku)
• kawałek kandyzowanego imbiru

 Jeżyny zmiksować z połową mleka. Jeśli przeszkadzają Wam pesteczki jeżyn, należy przelac płyn przez sitko. Dodać jogurt i imbir, ponownie zmiskować. Dosłodzić miodem wedle uznania. Jeśli kotajl jest za gęsty, dodać więcej mleka. Przelać koktajl do szklanek. Przed podaniem schłodzić w lodówce.

Posted in Etichette: |

2 commenti:

  1. Karolina Smyk Says:

    PYSZNE MUSIAŁO BYĆ !!!

    ;-)
    POZDRAWIAM I ZAPRASZAM DO SIEBIE NA

    SMYKWKUCHNI.BLOGSPOT.COM

  2. Konsti Says:

    Dziekuje za mile slowa i obiecuje, ze na pewno bede zagladac na Twoj blog:)
    POzdrawiam.