tag:blogger.com,1999:blog-4077264486364903942.post7683135190955213343..comments2023-07-16T09:43:33.636+02:00Comments on Apparecchiamo?: Pain au levainKonstihttp://www.blogger.com/profile/00315858120248165049noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-4077264486364903942.post-87618424780769340012011-03-25T09:52:04.637+01:002011-03-25T09:52:04.637+01:00Dusiu, kiedy potrzebuje wiecej maki i jednoczesnie...Dusiu, kiedy potrzebuje wiecej maki i jednoczesnie mam na to pieniadze, to robie zapasy i zamawiam wszystko przez internet w mlynie spolki Bongiovanni; tu znajdziesz wiecej informacji o firmie:<br />http://www.tibiona.it/shop/files/credo.pdf<br />a tu link do ich sklepu online:<br />http://www.tibiona.it/shop/contact_us.php<br />Po lewej stronie masz rubryke "prodotti" i jako pierwsze "farine" i "semole". Ja znalazlam u nich m.in. make zytnia, a takze wszelkie inne. Robie moze im reklame, ale naprawde cenie ich wyroby i nigdy sie na nich nie zawiodlam. Jedyny wymog to to, ze trzeba zamowic produkty za przynajmniej 24 euro, do tego dochodza koszty wysylki 6,95, wiec musisz liczyc sie z wydatkiem co najmniej 31 euro. Moim zdaniem warto, ale to juz kazdy musi sam ocenic:)<br />Poza tym calkiem dobre maki mozna znalezc w duzych supermarketach. Nie wiem, gdzie dokladnie mieszkasz, ale ja np. w Carrefourze kupuje swietna make pszenna chlebnowa Manitoba: 1 kg kosztuje ok. 0,80 euro, wiec niewiele - tej wlasnie maki czesto uzywam do wypieku jasnego pieczywa. Maja tez w Carrefourze dobra farina di grano duro, semola rimacinata i farina integrale. <br />W sklepach Coop tez mozna cos znalezc: ostatnio uzylam ich maki pszennej z tej nowej linii "biologicznej" ViviVerde: miala duza zawartosc protein (chyba powyzej 11g, jesli dobrze pamietam) i tez wyszedl z niej piekny chleb.<br />Bardzo sie rozpisalam, wybacz... mam tylko nadzieje, ze te informacje beda Ci uzyteczne.<br />Pozdrawiam serdecznie.Konstihttps://www.blogger.com/profile/00315858120248165049noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4077264486364903942.post-67817780082072922262011-03-25T01:33:31.472+01:002011-03-25T01:33:31.472+01:00Sliczny Ci wyszedl ten chlebus.Jestem na Twoim blo...Sliczny Ci wyszedl ten chlebus.Jestem na Twoim blogu po raz pierwszy,tez mieszkam we Wloszech i tez duzo pieke,chlebek rowniez.Tylko ze mam problem z kupnem maki chlebowej,jakiej dokladnie Ty uzywasz.Pozdrawiam.Dusiahttp://1970noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4077264486364903942.post-75736388558089877612011-02-20T13:17:33.778+01:002011-02-20T13:17:33.778+01:00Dziekuje za mile slowa, ja nie jestem fachowa piek...Dziekuje za mile slowa, ja nie jestem fachowa piekarka, wiec tym wieksza przyjemnosc sprawiaja mi komplementy dotyczace chlebow. Schlebiaja mi, ot co:) <br />A Francuzom lepiej nie przedstawiac teorii o wkladzie Stasia Leszczynskiego w historie francuskiego chleba:) cos mi sie zdaje, ze nie przypadloby im to do gustu...:)<br />Pozdrawiam serdecznie.Konstihttps://www.blogger.com/profile/00315858120248165049noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4077264486364903942.post-16552785984512927762011-02-14T21:48:47.532+01:002011-02-14T21:48:47.532+01:00Przepiekny chleb! Ajego urode podnosi fakt, ze to ...Przepiekny chleb! Ajego urode podnosi fakt, ze to zepewne polscy piekarze nauczyli francuskich jak go zrobic (za Stasia Leszczynskiego)! Haha! :)arekhttps://www.blogger.com/profile/13747978841906526155noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4077264486364903942.post-55513993392302251972011-02-12T22:21:33.119+01:002011-02-12T22:21:33.119+01:00Ależ piękny ten bochen!Ależ piękny ten bochen!atinahttps://www.blogger.com/profile/11091529285403817496noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4077264486364903942.post-90273502573554911562011-02-11T23:23:11.740+01:002011-02-11T23:23:11.740+01:00Jest piękny!
Ależ słońce u Ciebie cudowne Konsti!:...Jest piękny!<br />Ależ słońce u Ciebie cudowne Konsti!:)Majanahttps://www.blogger.com/profile/12478605645881880880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4077264486364903942.post-6346045370210271322011-02-11T20:53:02.617+01:002011-02-11T20:53:02.617+01:00a ja tak dawno już chleba nie piekłama ja tak dawno już chleba nie piekłamAgata Chmielewska (Kurczak)https://www.blogger.com/profile/15358029938542898926noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4077264486364903942.post-89774418550032966492011-02-11T15:00:28.419+01:002011-02-11T15:00:28.419+01:00Ależ piękny! A wiesz, że ja moje dzisiejsze bochen...Ależ piękny! A wiesz, że ja moje dzisiejsze bochenki też upiekłam okrągłe i nacięłam w krzyż - telepatia :)Tilianarahttps://www.blogger.com/profile/07002725078008894773noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4077264486364903942.post-8274656078625442732011-02-11T11:58:46.771+01:002011-02-11T11:58:46.771+01:00Naprawde jak malowany:)Naprawde jak malowany:)wiosenka27https://www.blogger.com/profile/06117699827368900765noreply@blogger.com