tag:blogger.com,1999:blog-4077264486364903942.post4938551499789549917..comments2023-07-16T09:43:33.636+02:00Comments on Apparecchiamo?: PanpepatoKonstihttp://www.blogger.com/profile/00315858120248165049noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-4077264486364903942.post-9331141565173072982012-02-01T13:35:51.661+01:002012-02-01T13:35:51.661+01:00Rzeczywiście, czytając Twojego bloga można sobie p...Rzeczywiście, czytając Twojego bloga można sobie przypomnieć smak i zapach włoskiej kuchni. Ja nie zagustowałam we wloskich słodyczach, smakowały mi tylko domowe lody u koleżanki, ale to moje upośledzenie - nie lubię słodyczy. takie ciasto widziałam, ale nie jadłam. Musze dodać, że kiedy Włosi byli u nas, po prostu zajadali się naszymi domowymi ciastami, szczególnie sernikiem, twierdząc, że u nich nie ma tak pysznych. Co prawda oni byli z prowincji Emilia Romagna. Na "dolci" czy cóś częstowali nas głównie czymś na kształt wysuszonego na kamień ciasta ucieranego, moczonego w trakcie konsumpcji w winie. Ten "specjał" pojawiał się na każdą okazję!Marzynia Mamciahttps://www.blogger.com/profile/09468413075210409220noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4077264486364903942.post-36945984016676004312012-01-29T14:33:50.234+01:002012-01-29T14:33:50.234+01:00Wszystko sie zgadza: 2 łyżki kawy rozpuszczalnej -...Wszystko sie zgadza: 2 łyżki kawy rozpuszczalnej - suchej ze słoiczka; 3-4 łyżki mocnej kawy espresso - takiej zaparzonej, w plynie:)<br />Mam nadzieje, ze wypiek sie uda i ze bedzie smakowal! <br />Pozdrawiam serdecznie.Konstihttps://www.blogger.com/profile/00315858120248165049noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4077264486364903942.post-78121490409286614472012-01-29T10:12:19.874+01:002012-01-29T10:12:19.874+01:00Witam :)
Mam zamiar przygotować panpepato i mam dr...Witam :)<br />Mam zamiar przygotować panpepato i mam drobną wątpliwość - nie potrafię sobie z nią poradzić:<br />2 łyżki kawy rozpuszczalnej - rozumiem, że suchej ze słoiczka?<br />3-4 łyżki mocnej kawy espresso - a tu chodzi zaparzoną? <br />Bardzo proszę o informację :)<br />Pozdrawiam.Calimahttps://www.blogger.com/profile/13585825040723281288noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4077264486364903942.post-50328638560643197092012-01-28T21:52:02.828+01:002012-01-28T21:52:02.828+01:00Amber, no wwlasnie, takie panpepato swietnie spraw...Amber, no wwlasnie, takie panpepato swietnie sprawdzaja sie jako prezenty, to naprawde smaczny i oryginalny podarunek.<br />Majano, zrob, zrob, naprawde warto!<br />Kingo, ja za tym wypiekiem przepadam i choc zdaje sobie sprawe, ze to wielka bomba kaloryczna, to jakos nie potrafie mu sie oprzec!<br />Moniko, dziekuje bardzo za mile slowa, az sie zarumienilam. Jesli interesuje Cie kuchnia wloska opisana z polskiego punktu widzenia, to polecam tez inne blogi, w tej chwili przychodza mi dwa do glowy:<br />http://kuchniapodwulkanem-anthony.blogspot.com/<br />http://myszkincucina.blogspot.com/<br />Milej lektury!<br />Pozdrawiam serdecznie.Konstihttps://www.blogger.com/profile/00315858120248165049noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4077264486364903942.post-10218989379905631872012-01-28T20:22:19.351+01:002012-01-28T20:22:19.351+01:00Zakochałam się w Twoim blogu. Prawdziwa włoska kuc...Zakochałam się w Twoim blogu. Prawdziwa włoska kuchnia napisana w języku polskim - szukałam czegoś takiego od dawna!Monika Prucnelhttps://www.blogger.com/profile/06108679259887848829noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4077264486364903942.post-76274381637953788862012-01-23T00:24:25.512+01:002012-01-23T00:24:25.512+01:00Takie orzechowe te ciacha! Ja w zasadzie nie piekę...Takie orzechowe te ciacha! Ja w zasadzie nie piekę, ale ciastko wręcz wysadzane orzechami zawsze lamię mi serce. W okresie świąt, kiedy łamię moją zasadę nie pieczenia, zrobiła keks mega bakaliowy i był pyszny. Te ciasteczka muszą być równie doskonałe, a nawet moze lepsze przez zastosowanie dodatkowych przypraw, miodu... Kto wie, może przy kolejnej okazji je zrobię :)Kingahttps://www.blogger.com/profile/14210888967183355944noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4077264486364903942.post-55766023571062596742012-01-22T22:19:13.461+01:002012-01-22T22:19:13.461+01:00Cudowny! :)
Umbrię to ja kocham!Choć panpepato tam...Cudowny! :)<br />Umbrię to ja kocham!Choć panpepato tam nie jadłam,ale może sama sobie zrobię?<br />Mniamku:)<br />POzdrowieniaMajanahttps://www.blogger.com/profile/12478605645881880880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4077264486364903942.post-80117253869052539502012-01-22T19:16:49.504+01:002012-01-22T19:16:49.504+01:00Dla mnie wypiek z duszą.
Pierwszy raz jadłam go wł...Dla mnie wypiek z duszą.<br />Pierwszy raz jadłam go właśnie w Umbrii.Teraz mam włoską Koleżankę,która w okresie Bożego Narodzenia obdarza nim swoich polskich Znajomych.Amberhttps://www.blogger.com/profile/08879281466260575379noreply@blogger.com