tag:blogger.com,1999:blog-4077264486364903942.post4255259602261418372..comments2023-07-16T09:43:33.636+02:00Comments on Apparecchiamo?: Ciasto z gruszkamiKonstihttp://www.blogger.com/profile/00315858120248165049noreply@blogger.comBlogger28125tag:blogger.com,1999:blog-4077264486364903942.post-60493060938336754252014-08-21T10:23:21.168+02:002014-08-21T10:23:21.168+02:00Czyli zakalec... szkoda!
Tak jak pisalam wczesnie...Czyli zakalec... szkoda! <br />Tak jak pisalam wczesniej, ciasta ucierane potrafia platac brzydkie figle. <br />Przykro mi, ze nie wyszlo. <br />Pozdrawiam serdecznie. Konstihttps://www.blogger.com/profile/00315858120248165049noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4077264486364903942.post-46684423115405641232014-08-21T01:08:30.931+02:002014-08-21T01:08:30.931+02:00Nie wyszło...nie wyrosło i nie jest puszyste-całe ...Nie wyszło...nie wyrosło i nie jest puszyste-całe o konsystencji bardzo gęstego budyniu...<br />Madziozahttps://www.blogger.com/profile/12552444077366000091noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4077264486364903942.post-31905891352857096822013-09-09T10:04:08.117+02:002013-09-09T10:04:08.117+02:00Zrobione, wyrosło puchate i wysokie! Bardzo smaczn...Zrobione, wyrosło puchate i wysokie! Bardzo smaczne. Dziękuję za przepis.<br />Ala Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4077264486364903942.post-11326567164506927062013-09-08T20:57:07.829+02:002013-09-08T20:57:07.829+02:00Ja niestety muszę się dołączyć do poprzedniczek - ...Ja niestety muszę się dołączyć do poprzedniczek - mi też wyszedł zakalec:(:((<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4077264486364903942.post-25725091559574245002013-09-02T14:22:28.342+02:002013-09-02T14:22:28.342+02:00Ciasta ucierane sa dosc "niebezpieczne",...Ciasta ucierane sa dosc "niebezpieczne", czasami moze wyjsc zakalec. Rysiu, nie potrafie Ci doskladnie powiedziec, co bylo przyczyna niepowodzenia, nie wiem, jak postepowalas z wyrobem ciasta, Moge Cie tylko odeslac do jednego z moich komentarzy powyzej (z 12 wrzesnia ubieglego roku), w ktorym podaje ogolne zasady dotyczace ciast ucieranych. <br />Mam nadzieje, ze nie zniechecisz sie latwo i ze kolejny wypiek bedzie sukcesem!<br />Pozdrawiam serdecznie. Konstihttps://www.blogger.com/profile/00315858120248165049noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4077264486364903942.post-12106798968329423892013-09-01T22:59:35.369+02:002013-09-01T22:59:35.369+02:00Witam!
Piekłam to ciasto wczoraj, i muszę przyznać...Witam!<br />Piekłam to ciasto wczoraj, i muszę przyznać , że jestem zrozpaczona;/ gdyż wyszedł mi zakalec po całości;/ <br />jogurtu dałam więcej 330g. <br />Nie wiem co było przyczyną;/<br />pozdrawiam<br />RysiaaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4077264486364903942.post-62719771704017310752013-08-13T18:13:41.640+02:002013-08-13T18:13:41.640+02:00Przykro mi, ze wyszedl zakalec.
Co do nazw i merk ...Przykro mi, ze wyszedl zakalec.<br />Co do nazw i merk produktow: z calym szacunkiem, ale nie wierze, ze przydalaby Ci sie nazwy wloskiego jogurtu lub masla...:) Naprawde niewiele to zmienia w przepisie. <br />Pozdrawiam serdecznie.Konstihttps://www.blogger.com/profile/00315858120248165049noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4077264486364903942.post-56578829077613329042013-08-12T21:43:26.404+02:002013-08-12T21:43:26.404+02:00eh,nie przeczytałam komentarzy. Skusiła mnie fotog...eh,nie przeczytałam komentarzy. Skusiła mnie fotografia, nie jedno ciasto już piekłam jestem dokładna, a wyszedł zakalec :(, no trudno nie wszystko się musi udawać, myślę że to wina jogurtu lub margaryny, której użyłam. Dobrze byłoby gdybyśmy w przepisach podawały produkty i marki jakich akurat używamy, bo jogurt i margaryna/masło niestety nie są sobie równe.Blowerkahttps://www.blogger.com/profile/06886286781816832097noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4077264486364903942.post-681896681059534962012-09-13T16:34:11.979+02:002012-09-13T16:34:11.979+02:00Fantastycznie! Ogromnie sie ciesze:)
Katarzyno, dz...Fantastycznie! Ogromnie sie ciesze:)<br />Katarzyno, dziekuje za mile slowa i pozdrawiam serdecznie.Konstihttps://www.blogger.com/profile/00315858120248165049noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4077264486364903942.post-50997786676326684792012-09-13T13:19:32.093+02:002012-09-13T13:19:32.093+02:00Udaaaaaaało się!!! Skorzystałam z Twojej pomocy...Udaaaaaaało się!!! Skorzystałam z Twojej pomocy Konsti:) Bardzo dziekuję za pomoc i często będę tu zagladać. Pozdrawiam serdecznie, Katarzyna:))) Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4077264486364903942.post-16141455009742697992012-09-02T17:10:35.845+02:002012-09-02T17:10:35.845+02:00Ciasta ucierane często płatają figle, niestety. Tr...Ciasta ucierane często płatają figle, niestety. Trudno mi powiedzieć, co konkretnie było powodem powstania zakalca, mogę tylko powtórzyć kilka generalnych zasad dotyczących ciast ucieranych.<br /><br />Wszystkie składniki używane do pieczenia ciasta powinny zostać wyjęte z lodówki na przynajmniej jedną godzine przed rozpoczęciem pracy: zalecane jest bowiem, by składniki miały samą temperaturę pokojową (zwłaszcza jajka, mleko i jogurt). Mąkę powinno się przesiewać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Potem dodajemy płyny i ucieramy (miksujemy) masę. Masa ucierana "do białości" powinna być jednolita. Przygotowane do włożenia do formy ciasto powinno być raczej gęste, dobrze trzymające się łyżki. <br />W zasadzie powinno się przestrzegać czasu pieczenia podanego w przepisie. Należy go jednak dostosować do posiadanego piekarnika. Ponadto ciasto należy piec w nagrzanym ( przynajmniej kilka minut wcześniej) piekarniku, a po upieczeniu nie wyciągać wypieku od razu, lecz pozostawić w wyłączonym piecu na 15 minut. Po tym czasie uchylamy piekarnik i pozostawiamy w nim ciasto do calkowitego ostudzenia.<br /><br />Trzymam kciuki za kolejny wypiek i pozdrawiam serdecznie!<br />Konstihttps://www.blogger.com/profile/00315858120248165049noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4077264486364903942.post-87534285782515286282012-09-02T16:24:31.352+02:002012-09-02T16:24:31.352+02:00Witam; taka miałam ochotę na to ciasto i wyszedł p...Witam; taka miałam ochotę na to ciasto i wyszedł paskudny zakalec:(. Nie wiem ,co zrobiłam źle. Bardzo proszę o jakies uwagi na ten temat.Mam wielką ochotę na to ciasto! Pozdrawiam serdecznie i z góry dziekuję za pomoc.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4077264486364903942.post-91499219607101112182012-08-22T12:45:24.660+02:002012-08-22T12:45:24.660+02:00Oczywiscie, zalezy od upodoban!
Pozdrawiam.Oczywiscie, zalezy od upodoban!<br />Pozdrawiam.Konstihttps://www.blogger.com/profile/00315858120248165049noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4077264486364903942.post-60977977176584179342012-08-19T17:18:19.199+02:002012-08-19T17:18:19.199+02:00witaj, powiedz prosze czy zamiast rumu mozemy uzyc...witaj, powiedz prosze czy zamiast rumu mozemy uzyc czegos innego? moze aromatu rumowego z woda?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4077264486364903942.post-28048360671472308702012-08-17T16:05:29.340+02:002012-08-17T16:05:29.340+02:00Pod koniec miksowania. Juz uscislam przepis.
Pozd...Pod koniec miksowania. Juz uscislam przepis. <br />Pozdrawiam serdecznie. Konstihttps://www.blogger.com/profile/00315858120248165049noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4077264486364903942.post-49524424821762967462012-08-13T18:01:41.426+02:002012-08-13T18:01:41.426+02:00A w którym momencie dodać masło? Zrobiłam wszystko...A w którym momencie dodać masło? Zrobiłam wszystko według przepisu i zostałam z masłem..., więc tylko zdążyłam je wmiksować do gotowego ciasta, mam nadzieje, że wyjdzie.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4077264486364903942.post-39779789349681944232012-08-12T16:36:13.473+02:002012-08-12T16:36:13.473+02:00A masło kiedy dodać? Na koniec miksowania?A masło kiedy dodać? Na koniec miksowania?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4077264486364903942.post-77922874137164743592012-08-10T11:18:18.946+02:002012-08-10T11:18:18.946+02:00A co z tym roztopionym masłem????A co z tym roztopionym masłem????Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4077264486364903942.post-70713933364327389752012-03-06T11:35:04.007+01:002012-03-06T11:35:04.007+01:00Dziekuje za wszystkie komentarze, dziewczyny, jest...Dziekuje za wszystkie komentarze, dziewczyny, jestescie bardzo mile.<br />Nie, przepis nie jest wloski, tylko taki "karteluszkowy", nie mam pojecia skad:)<br />Pozdrawiam serdecznie!Konstihttps://www.blogger.com/profile/00315858120248165049noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4077264486364903942.post-47397814251723770312012-02-25T23:58:33.278+01:002012-02-25T23:58:33.278+01:00A tak nie wyłapałam.. Skąd przepis? Też włoski? Wi...A tak nie wyłapałam.. Skąd przepis? Też włoski? Widzę tu wiele smakołyków,a kuchnia włoska jest jedną z moich ulubionych :)katiehttps://www.blogger.com/profile/12503841354381904680noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4077264486364903942.post-28936809391526183602012-02-25T18:49:51.186+01:002012-02-25T18:49:51.186+01:00Ja do jogurtowego mam pecha - robiłam 3 razy i za ...Ja do jogurtowego mam pecha - robiłam 3 razy i za każdym razem... zakalec.<br /><br />Z gruszkami niezłe! A jak jeszcze ciasto byłoby kakaowe... ;)Gosia Oczko https://www.blogger.com/profile/14801975942297082931noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4077264486364903942.post-56289800703250328792012-02-24T23:58:44.576+01:002012-02-24T23:58:44.576+01:00a mnie zawsze zakalec wychodzi xd
ech, ale wygląda...a mnie zawsze zakalec wychodzi xd<br />ech, ale wygląda cudownie. jak chmurka!Karmel-itkahttps://www.blogger.com/profile/04700945861115996139noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4077264486364903942.post-89664046397480270462012-02-24T21:25:04.168+01:002012-02-24T21:25:04.168+01:00Wspaniale wygląda to ciasto ! Puchate i takie pysz...Wspaniale wygląda to ciasto ! Puchate i takie pyszne.<br />Mniam:)Majanahttps://www.blogger.com/profile/12478605645881880880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4077264486364903942.post-7688850408668035752012-02-24T19:18:30.327+01:002012-02-24T19:18:30.327+01:00Lubię takie ciacha, do tego takie puchate i wysoki...Lubię takie ciacha, do tego takie puchate i wysokie wyrosło.Zapisuję :)kuchennefascynacjehttp://www.kuchennefascynacje.blox.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4077264486364903942.post-23626715095971533382012-02-24T17:40:35.903+01:002012-02-24T17:40:35.903+01:00mąż zawsze ma rację, nawet torronemąż zawsze ma rację, nawet torroneBeatahttps://www.blogger.com/profile/06590241715736330165noreply@blogger.com