tag:blogger.com,1999:blog-4077264486364903942.post3438725403917953457..comments2023-07-16T09:43:33.636+02:00Comments on Apparecchiamo?: Bułki z semoliny na zakwasie pszennymKonstihttp://www.blogger.com/profile/00315858120248165049noreply@blogger.comBlogger13125tag:blogger.com,1999:blog-4077264486364903942.post-87729319527408274212010-02-10T19:20:31.337+01:002010-02-10T19:20:31.337+01:00Gosiu, dziekuje!
Sarenko, reakcja byla najzupelnie...Gosiu, dziekuje!<br />Sarenko, reakcja byla najzupelniej szczera, w koncu trzeba promowac talenty:)<br />Aniu, ciesze sie razem z Toba ta semolina:) Zapomnialam napisac, ze na poczatku, jak nie bylam pewna zakwasu, to oprocz niego do ciasta dodawalam 3-5 g swiezych drozdzy. jak tak zrobisz, to bulki musowo beda puchate:)<br />Pozdrawiam cieplo.Konstihttps://www.blogger.com/profile/00315858120248165049noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4077264486364903942.post-74295950930742709532010-02-10T19:15:42.707+01:002010-02-10T19:15:42.707+01:00No a jednak udało mi się kupić - w Almie! za 4,50 ...No a jednak udało mi się kupić - w Almie! za 4,50 zl za kilo. Będę próbować te bułeczki!!Aniahttps://www.blogger.com/profile/04456346869374501033noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4077264486364903942.post-34689210660199568752010-02-10T16:07:16.382+01:002010-02-10T16:07:16.382+01:00ojej jakie buły cudne! chyba się wybiorę po semoli...ojej jakie buły cudne! chyba się wybiorę po semolinę:)<br />Co do kreacji to bardzo dziękuję. Cieszę się niezmiernie, że takie reakcje wywołały:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4077264486364903942.post-5621256245529927682010-02-10T09:01:33.576+01:002010-02-10T09:01:33.576+01:00Konsti - dzięki za informacje. Postaram się namówi...Konsti - dzięki za informacje. Postaram się namówić kolegę by nam przywiózł taką semolinę.<br />PozdrawiamAniahttps://www.blogger.com/profile/04456346869374501033noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4077264486364903942.post-71562425882977290072010-02-09T23:19:01.041+01:002010-02-09T23:19:01.041+01:00Piękny miąższ:) Oj musze sobie kupić semolinę;)Piękny miąższ:) Oj musze sobie kupić semolinę;)gosiaa99http://www.mojeekspresjekulinarne.blox.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4077264486364903942.post-43765361120933656192010-02-09T22:50:06.618+01:002010-02-09T22:50:06.618+01:00Grazynko, milo mi, ze bulki Ci sie podobaja!
Majan...Grazynko, milo mi, ze bulki Ci sie podobaja!<br />Majanko, to moze wpadniesz z Aga na jutrzejsze sniadanie? Bedzie i dzem:)<br />Olu, dziekuje za wyjasnienie!<br />Aniu, nie mam pod reka opakowania, bo przesypuje maki do szklanych slojow, a papierowe torebki wyrzucam:) ale moja semolina jest na pewno superfine. Jesli masz mozliwosc kupienia jej we Wloszech, to warto ja nabyc. Albo kupic wspomniana "semola rimacinata", ma podobne walory smakowe co semolina, tez nadaje wypiekom zolty kolor, a ma konsystencje maki, wiec raczej nie ma tego niebezpieczenstwa, ze koncowy produkt bedzie za ciezki. Ja stosuje semola rimacinata wymiennie z semolina superfine i bardzo jestem z niej zadowolona.<br />Mam nadzieje, ze te informacje przydadza Ci sie, jesli potrzebujesz dokladniejszych wskazowek, to daj znac.<br />Pozdrawiam serdecznie.Konstihttps://www.blogger.com/profile/00315858120248165049noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4077264486364903942.post-92156170560567638022010-02-09T22:05:40.167+01:002010-02-09T22:05:40.167+01:00U nas nie można dostać ale kolega koleżanki czasem...U nas nie można dostać ale kolega koleżanki czasem przywozi. Ja mam w domu grubą i fine - ta fine nie jest do końca drobna bo ponoć jest jeszcze superfine czyli zupełnie drobniutka. Robiłam kiedyś na grubszej brioszki i ciężkie wyszły niestety. Więc jakbyś mogła zobaczyć co jest napisane na opakowaniu - byłabym wdzięczna :-)Aniahttps://www.blogger.com/profile/04456346869374501033noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4077264486364903942.post-55642598956839308532010-02-09T20:19:59.575+01:002010-02-09T20:19:59.575+01:00Taka pozornie duża ilość proszku do pieczenia nada...Taka pozornie duża ilość proszku do pieczenia nadaje muffinkom wyjątkowej puszystości, a w smaku jest praktycznie nie wyczuwalna. Jest to celowy zabieg, ponieważ ciasto na muffiny miesza się jedynie niedbale, więc nie ma ono szansy na nabranie potrzebnej do puszystości ilości bąbelków powietrza. Też sceptycznie podchodziłam do tej ilości proszku do pieczenia, ale na własnej skórze przekonałam się, że jest ona niezbędna. Pozdrawiam :)Olahttps://www.blogger.com/profile/03877176145865299186noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4077264486364903942.post-13426671226949005082010-02-09T18:34:49.914+01:002010-02-09T18:34:49.914+01:00Ależ cudowne buły! jakie puchate , wow! :)) Zjadła...Ależ cudowne buły! jakie puchate , wow! :)) Zjadłabym z masełkiem i dżemikiem:)Majanahttps://www.blogger.com/profile/12478605645881880880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4077264486364903942.post-1853190007279896062010-02-09T17:31:35.981+01:002010-02-09T17:31:35.981+01:00No, fajnie wykorzystujesz nadmiary zakwasu. Prześl...No, fajnie wykorzystujesz nadmiary zakwasu. Prześliczne te bułeczki :)grazynahttps://www.blogger.com/profile/13877630737821701425noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4077264486364903942.post-54497506966652730592010-02-09T17:16:03.277+01:002010-02-09T17:16:03.277+01:00Aga, no to wpadaj na sniadanko, jutro beda takie s...Aga, no to wpadaj na sniadanko, jutro beda takie same buly:)<br />Aniu, ja zazwyczaj kupuje semoline w supermarkecie Carrefour, taka z ich linii produktow, w zoltym opakowaniu z bialymi napisami. A jesli nie ma semoliny, to kupuje make "semola rimacinata", tez swietnie sie z nia piecze. Tyle tylko, ze nie pamietam, czy w polskim Carrefourze te produkty sa do kupienia - zaznaczam, ze pisze o tym, co mozna dostac w Pizie...<br />Pozdrawiam serdecznie!Konstihttps://www.blogger.com/profile/00315858120248165049noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4077264486364903942.post-84479713905400908742010-02-09T15:58:06.012+01:002010-02-09T15:58:06.012+01:00A ja chciałabym zapytać - jakiej semoliny używasz?...A ja chciałabym zapytać - jakiej semoliny używasz?Aniahttps://www.blogger.com/profile/04456346869374501033noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4077264486364903942.post-85576532145949032082010-02-09T15:31:42.114+01:002010-02-09T15:31:42.114+01:00jakie puszyste! uwielbiam takie bułeczki, na śniad...jakie puszyste! uwielbiam takie bułeczki, na śniadanie, z masłem, żółtym serem i pomidorkiem, mniamiAgata Chmielewska (Kurczak)https://www.blogger.com/profile/15358029938542898926noreply@blogger.com